Всесвітній день охорони навколишнього середовища

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища


«Краса природи – це одне з джерел,

що живить доброту, сердечність і любов.»
В.О. Сухомлинський

Земля – колиска людства. Вона носить на собі океани, хмари та їхні тіні, розкривається джерелами, пускає в небеса птахів, вбирає в себе всі сніги й дощі, дає всьому життя. Наше спільне щастя – жити на планеті Земля, у цьому дивосвіті природи, спілкуватися з нею. Її краса не може не бентежити душу.
Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Головна мета свята — стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.
Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращення навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття у своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо наше довкілля кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів, бо це взаємодія людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів, спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й природи, збереження та відтворення природних ресурсів. Сьогодні екологічні проблеми входять до переліку найактуальніших і визначають рівень благополуччя як всієї світової цивілізації, так і кожної країни зокрема.
Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться у більшості країн світу як на державному рівні, так і на рівні невеликих колективів, навчальних закладів, шкіл, дворів, кварталів. Колектив нашого закладу не стоїть осторонь екологічних проблем і також вносить свою часточку у збереженні навколишнього середовища: прибираємо територію школи, очищуємо кущі та дерева від пошкоджених і сухих гілок, впорядковуємо клумби, висаджуємо квіти, скошуємо траву тощо.

Кожен із нас – це часточка всього живого на Землі, і саме від нас залежить, яку природу ми передамо у спадок своїм нащадкам.

/Files/images/cherven/IMG-70c76336be0a31e87332701aa6c6dc62-V.jpg /Files/images/cherven/IMG_9835.JPG/Files/images/cherven/IMG_9848.JPG/Files/images/cherven/IMG-3b58762f3c69cba84df21e758db14562-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.