День Цивільного захисту

Життя та здоров’я – понад усе!

Захист життя та збереження здоров’я кожного громадянина – найважливіше завдання усіх державних та суспільних інститутів. Сьогодення, на жаль, приносить немало небезпечних чинників, що загрожують життю людини. Особливої уваги потребують, звичайно ж, діти. Дбати про їх безпеку, навчати правильно поводитися в екстремальних ситуаціях – обов’язок усіх дорослих.

Особливу роль у формуванні навичок безпечної поведінки дітей відіграють освітні заклади. Педагогічні працівники на основі поєднання теоретичних знань з практичною діяльністю розвивають здоров’язбережувальні компетенції учнів, поглиблюють їх життєві навички. Зокрема, роз’яснюють правила поведінки у небезпечних ситуаціях, навчають розв’язувати проблеми, протистояти негативному психологічному впливові, долати емоції та стрес тощо. Підсумком такої діяльності в кінці кожного навчального року є проведення у школах Дня Цивільного захисту.

22 квітня на базі ЗЗСО І-ІІІ ст. № 12 м. Ковеля проведено показовий День Цивільного захисту. Захід був організований за участі начальника управління освіти виконавчого комітету Ковельської ради Віктора Бичковського, а також працівників Ковельських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Учасники спрямували зусилля на досягнення основної мети зібрання, яка полягала в актуалізації методики проведення Дня цивільного захисту у закладах освіти Ковельської територіальної громади в сучасних умовах.

У заході взяли участь керівники навчальних закладів, відповідальні за цивільний захист у школах, вчителі предмету «Захист України». У ході роботи освітяни розглянули низку актуальних питань.

Познайомив присутніх з окремими аспектами діяльності закладу щодо організації цивільного захисту директор ЗЗСО І-ІІІ ст. №12 Ігор Щур. Про сучасні підходи до організації та здійснення заходів з питань ЦЗ в закладах освіти розповів майстер виробничого навчанняКовельських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Володимир Ващук. Борис Андріюк, завідувач Ковельських територіальних курсів ЦЗ та безпеки життєдіяльності, наголосив на особливостях дотримання правил пожежної безпеки в закладах та установах системи освіти. Поділився досвідом роботи щодо роботи із старшокласниками в системі допризивної підготовки вчитель курсу «Захист України» 12-ї школи Микола Матвіюк.

У практичному модулі форуму Олександр Філон, тренер-інструктор з медичної допомоги, керівник молодіжного простору «Варта» розповів про особливості екстремальної медичної допомоги під час військових дій та надзвичайних ситуацій. Перед присутніми виступили члени Дружини юних пожежників ЗЗСО І-ІІІ ст. № 12 «Спалах», роботу якої координують педагоги-організатори Ірина Шворак та Вікторія Мартинюк.

В ході роботи педагоги обговорили питання діяльності закладів у сфері цивільного захисту, обмінялися практичним досвідом щодо формування у здобувачів освіти відповідальності за здоров’я, добробут, безпеку, навколишнє середовище, усвідомлення цінності життя крізь призму фізичного та духовного розвитку.

Людмила Ляшук,
заступник директора з навчально-виховної роботи
ЗЗСО І-ІІІ ст. № 12 м. Ковеля
Фото з шкільного архіву

/Files/images/berezen_novini/999.jpg /Files/images/berezen_novini/333.jpg /Files/images/berezen_novini/111.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.