Новинки літератури

Увага!!!!!

Пропонуємо ознайомитись із новинками, які надійшли до шкільної бібліотеки.

Цікаві, сучасні, пізнавальні.

1. Сучасна література рідного краю: посібник серії «Шкільна бібліотека» для 5-7 класів закладів загальної середньої освіти.

Посібник охоплює навчальний матеріал, передбачений навчальною програмою в шкільному курсі української літератури, для обов’язкового/додаткового(самостійного/позакласного) читання. Анкета «Цікаві факти…», яку можна відкрити за допомогою QR- кодів,розміщених поруч із прізвищами письменників, розкриває цікаві факти з життя авторів, компетентнісні запитання після кожного блоку творів допомагають учнівству поглибити та перевірити свої знання сучасного літературного процесу в Україні.

2.Івасюк О. Сучасна художня література. Посібник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

Пропонована хрестоматія із сучасної літератури містить твори, які неодмінно зацікавлять тебе. Тут тексти авторів української, зарубіжної та літератури національних спільнот із твого списку позакласного читання. Ці твори тут не просто так: вони допоможуть тобі сформувати життєві принципи, обрати власний шлях, вчитися приймати правильні рішення та дотримуватися слова.

Цей посібник – гарна нагода: за QR- кодами ти знайдеш посилання на відео. У якому автор/авторка більше розповість про себе та твір. Дехто з письменників має багато творів, які тобі будуть цікавими: їх ти знайдеш у рубриці « Продовжуй читати». Після знайомства з авторами можеш сміливо братися за прочитання уривка твору. Хрестоматія мотивуватиме тебе читати ще більше, пізнавати різноманіття літератур.

3.Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури: посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

Літературна фантастика є реальністю людської мрії, а те, про що пишуть письменники-фантасти. Часто стає реальністю життя. Взаємозв’язки фантастики й реальності розкривають твори цієї антології,дібрані відповідно до навчальних програм у шкільному курсі літератури для учнів 7 класу ( української, зарубіжної, національних меншин). Вони покликані зробити захопливим і змістовним самостійне, позакласне читання і в такий спосіб доповнити зміст чинних підручників.

4. Терещенко А.І. Мистецтво в нашому житті: діалог традицій і новаторства: посібник для 7-го класу закладів загальної середньої освіти.

Ця книжка розповість вам про цікавий і захопливий світ мистецтва. Ви дізнаєтеся, як сучасні митці,використовуючи традиційні види декоративно-ужиткової творчості, роблять наше життя та довкілля красивим, модним і сучасним. Побачите геніальні рішення сучасних архітекторів, які, зберігаючи традиції, оновлюють наші міста на користь комфортності проживання в них людини або створюють нові красиві споруди з піклуванням про наше довкілля та побут. А ще ця книжка занурить вас у надзвичайно цікавий світ дизайну, сучасної музики і нових мистецьких явищ, що оточують нас щодня. Завдяки мистецтву перед людиною відкривається безмежний простір для вільних взаємин зі світом, вона стає більш упевненою, самодостатньою, креативною, і, напевне, ці якості допомагають ставати їй більш успішною в житті.

5. Васильків І.Д. Перший український король: посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

Посібник містить додатковий пізнавальний матеріал до уроків історії в 7 класі. Він стане в пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя та діяльність короля Данила, навчитися зіставляти різні види історичних джерел і трактування подій. Запропоновані тексти і завдання відповідають віковим особливостям учениць/ учнів, заохочують до пошуку нової інформації, відповідей на свої запитання.

6. Годована Н. Б. Фізичні явища навколо нас: посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

Посібник у захопливій формі знайомить із фізичними явищами та законами. Пропоновані досліди обов’язково зацікавлять кожного, хто хоче пізнати світ навколо себе. Читайте, проводьте експерименти, спостерігайте, як працюють закони фізики в природі.

7. Бєлова Л.П. Математика навколо нас : посібник серії «Шкільна бібліотека» для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти.

Видання покликане допомогти читачеві поглянути уважно навкруги. Зрозуміти, що математика дійсно навколо нас. У посібнику запропоновано логічні задачі, математичні ігри й фокуси, подано необхідні теоретичні відомості, наведено цікаві факти з історії математики.

8. Антологія. Пригоди й подорожі в шкільному курсі літератури: посібник для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

Посібник містить твори класиків української, зарубіжної та літератур національних меншин України. Пропонує поринути у світ сміливих і цілеспрямованих людей, які в складних обставинах не підкорюються долі, а досягають своєї мети, кидаючи виклик таємним явищам природи.

9.Васильків І.Д. Правління князів: походи й реформи: посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

Посібник містить додатковий пізнавальний матеріал до уроків історії в 7 класі. Стане в пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя та діяльність князів Русі-України. Автори розглядають оригінальні та цікаві підходи до вивчення Середньовіччя.

10. Заморока А. Тварини лікують: посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти.

Як тварини допомагають у лікуванні й реабілітації після хвороб і травм? Що корисного для медицини можуть запропонувати плоскі хробаки. Павуки чи жаби? Відповіді на ці та подібні запитання містяться в посібнику. А також у ньому багато цікавих досліджень – спостережень, експериментів, експедицій, що допоможуть краще зрозуміти особливості будови, поведінки та співіснування тварин у живій природі.

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.